színes hétköznapokról, melyek cseppet sem szürkék...

Széljegyzet a mindennapokról

A gyógyszerész ❤ ❤

2020. február 02. - Széljegyzet

Egyik nap 21:45 magasságában értünk Balatonra Kiskutyámmal, amikor azt vettem észre, hogy valami baj van vele. Nyüszögött, helyiségről-helyiségre járkált a házban, holott ilyenkor már el szokott feküdni, vakarózott (pedig nem jellemző rá), majd kikéredzkedett az udvarra.pandabocs_f.jpg

Kiengedtem, kint is nem sokkal később nyugtalanul rohangálni kezdett, majd a fejét dörzsölte a földhöz. Azonnal behívtam a házba, de nem feküdt le a helyére, hanem továbbra is nyugtalanul viselkedett. Kezdetben “csak” megduzzadt az arca, majd percről-percre jobban bedagadt a fejecskéje. Öt perc múlva már a szemei is alig látszottak.

A dolog egyértelmű, nem találgatunk, nem tökölünk. Orvos! AZONNAL!

Hívom az állatorvosunkat, sajnos nem értem el, mint utólag kiderült moziban volt és némára állította a telefonját (de amint tudott egyből vissza is hívott. Imádjuk  )

Akkor nem marad más, mint az Állatkórház. Az órámra pillantok: 22:15, nem baj leszarom. Hívom Őket, semmi. Ahogy az internetről kiderült, sajnos lassan két éve nincs a környéken éjszakai állatorvosi ügyelet  Ajjaj, így bajban leszünk...

Telefonálgatás, kapok egy jó tippet a Családból, hogy kit hívjak. "várj egy kicsit, mindjárt küldöm a számát". Az ágyon ülve, telefont szorongatva órányinak tűnő várakozás. Hívnám, mennék már, tenném a tőlem elvárhatót -vagy még sokkal többet is-, de egyelőre várok. Várom, hogy szóljon a telefon-. HOPP, megjött az üzenet. Két perc sem volt, de mégis örökkévalóságnak tűnt.

Hangja alapján 55-60 év körüli doki vette fel, villámgyorsan végig hallgatta, hogy ki irányított oda és mi a probléma. Ismeretlenül is korrekt volt, megértő, segítőkész és marhára leszarta, hogy negyed 11 van, kezdetektől egy valami volt középpontban: a Kutya érdeke.

Első kérdés:
- van a környéken Tiszafa?
Persze sajnos fogalmam sem volt,-botanikában egyáltalán nem vagyok jártas-, de azonnal megnéztem.
Villámgyors Google. Bassza meg, van tiszafa.

Öt másodperc alatt heveny agyvérzés, -nem baj azt még túléljük-, csak a tiszafával ne legyen probléma... 
- Figyeljen ide, ha van Tiszafa az halálos méreg Kutyának, Gyereknek egyaránt. Amennyiben megrágta a kiskutya, akkor azonnal állatkórház, meg kell hánytatni.
- Hol találunk most állatkórházat?
- Tudomásom szerint Székesfehérvár, illetve Budapest.
- Ha kell megyek, de tejköd van, amire felérek legalább 1,5-2 óra akkor is ha kitaposom az autó lelkét. Viszont ahogy vizesedik Panni feje ennél biztos, hogy sokkal gyorsabban kell lépni.
- Igen ilyen esetben az időfaktornak óriási jelentősége van.
- Ismerem a Kutyusomat, szerintem Ő nem rágott tiszafát -kurvára oroszrulett, de induljunk ki ebből-. (Utólag Szegénykémnek még pont egy spontán hánytatás hiányzott volna).
- Rendben, én is elsőre egy intenzív allergiás reakcióra gondolok, ebben az esetben viszont azonnal gyógyszertár és mondom melyik gyógyszert szerezze be. Nem tudom sikerülni fog-e, mert vényköteles.
Panni közben már elkezdett nagyon ziláltan lélegezni, tartottam tőle, hogy ne adj' Isten garat ödéma lesz a vége és befullad.
- Megoldom, ha kell dózerrel megyek gyógyszertárba...
Villámgyors Google ismét, közben Pankát bedobom a hátsó ülésre és padlógáz... Hely és személyismeret nélkül nehéz, pláne tejködben. 
Szerencsésen megérkeztünk, csengetek, húszas éveiben járó fiatal csajszi kinyitja a kis ablakot, elmondom mi történt, s mire van szükségem. Első körben is udvarias, korrekt, de tárgyilagos, közli, hogy sajnos a gyógyszer vényköteles. Tudom, tisztában vagyok vele, de kérlek segíts!

Majd 15-20 másodperces villámgyors, szóváltás következett.

Elmondtam, hogy bajban vagyok,nem szeretném ha a Kutyusom megfulladna. Ő természetesen segít, de receptre van szüksége, mert el kell számolni a gyógyszerrel. Persze megértem, semmi gond. Holnap az első dolgom lesz receptet hozni. Reggelig kellene, az ügyelet végére.

"Megoldom!"

Neki ez-az egy szó ismeretlenül is elég biztosíték volt. Bement, aztán nem sokkal később újra megjelent az ablaknál. Kiadta a gyógyszereket, de nem mondott árat. Amikor a kezébe akartam nyomni a pénzt, nem fogadta el, az indokolás pedig csak annyi volt, hogy hagyjam, most ne húzzuk ezzel az időt. Menjek és adjam be a gyógyszert, aztán ha jobban van, akkor csengessek be.

Őszintén meglepődtem a hozzáálláson, életében először látott, mégis korrekt volt, segítőkész és érdekes módon nem kellett sokat tökörészve bizonygatnom Neki, hogy bízhat bennem, nem fogom átverni, azt aki segítő kezet nyújt felém.... (Tulajdonképpen mondhatott volna bármekkora összeget a gyógyszerért, mert ha van nálam annyi, akkor nyilván gondolkodás nélkül fizettem volna ki.)

De Ő azt sem kérdezte mikor jövök vissza, egész egyszerűen tette amit szíve diktált. Segített!

Vissza mentem a kocsihoz, beadtam Pankának a gyógyszert, perceken belül helyreállt a légzése és jóval nyugodtabb is lett.

Amint úgy éreztem, hogy a kocsiban hagyhatom, rögtön vissza mentem rendezni a restanciámat. Hozzá kell tegyem: annyi pénzt fogadott el, amennyi a gyógyszer ára.

Izgatott, fáradt, stresszes, nyúzott voltam, ezért nem volt lehetőségem a hálálkodást nagyon bőlére ereszteni, csak annyit tudtam mondani, hogy "nagyon köszönöm" és már rohantam is vissza a kocsihoz. Sajnos a nevét sem volt lehetőségem megkérdezni...

Viszont nagyon-nagyon jó olyan emberekkel találkozni, akik átérzik a helyzetedet, kellő érzelmi intelligenciával, empátiával, segíteni akarással rendelkeznek ahhoz, hogy ne lökjenek még egyet a bajba jutott emberen, hanem inkább a hóna alá nyúlnak és kihúzzák a gödörből!

Ritka, ha valaki ismeretlenül is ennyire segítőkész, pedig nagy valószínűség szerint először és utoljára találkoztunk...

Viszont ha netán egyszer rám szorulsz, ígérem, hogy nem maradok adósod... 

A lehető legőszintébben KÖSZÖNÖM, hogy megmentetted a Kutyusunk Életét, nekem ez sokkal, de sokkal többet jelent bárminél!

Remélem eljut az üzenet Hozzád (szándékosan nem írtam gyógyszertárat, illetve várost, nehogy véletlenül valakinek eszébe jusson más szemszögből megközelíteni a dolgot.)

Köszönöm! <3

Norbi ébredj!

az Élet szénhidrát nélkül... :P :)

Kedves Norbi Update LOW CARB, vagy leánykori nevén Schobert Norbert!

Egy darabig tanakodtam, hogy írjak-e néhány mondatos bejegyzést a videód alá, de nem teszem. Nem rúgok még egyet beléd, mert ahogy nézem a napokban ezt épp elegen megteszik és sikíthatsz a fotelban ülve, hogy: "Léka! Kéllek gyele, mert épp most szednek apló dalabokla!"  

Ismert edzőként, fitness guruként, (meg Isten tudja milyen titulusokot gereblyéztél össze időközben) még a beszédhibáddal sem akartam plusz egy lapát földet Rád dobni, így is öt méter mélyre ástad magad és az emberek épp most temetik a gödröt.

A fenti néhány sorért előre is elnézést kérek, de ébresztőnek szántam. Rá kellene ébredned arra, hogy mindenkinek vannak hibái. Neked, nekem, az általad kínos helyzetbe hozott hölgyeknek sőt! Férfitársaimnak, ahogy a lábamnál fekvő szeretett Kiskutyámnak is. Mindenkinek!

Viszont Te marha szarul kommkunikálsz Apám!   Persze ha akarom, akkor bizonyos szemszögből értem a videódban elhangzottak lényegét, de mindezt olyan magasról és olyan lenézően és/vagy félreérthetően kommunikálod, hogy az ember vére egyszerűen felforr. Legalábbis egyszerű kisemberként ezt érzem. Képzett edzőként is ugyanezt gondolom...

Csak nem tudom eldönteni, hogy ezt gerillamarketingnek szántad, mert teljesen leülepedett az a posvány amiben ücsörögsz és két száraz, ehetetlen, ámde kurva drága fűrészporízű update faszom péksütemény között megszállt az ihlet, melytől átszellemülve eldöntötted: mozgalmat indítasz egy videóval a családok és a párkapcsolatok megmentésére, vagy csak simán leesett a vércukrod és épp "annak levét isszuk"  

A "B" verzió pedig, hogy ennyire nem látod át milyen ha valakit 1 352 808 ember követ a közösségi oldalon és minden egyes szavának következménye volt, van és lesz, amiért felelősséget is kell vállalnia.

Keto csiga ide, inzulin oda szerintem jobb lenne csendben maradnod és mielőtt megszólalsz a négy fal között tedd helyre a komplexusaidat. Talán ezért is volt könnyebb a '90-es években, amikor nem volt internet, mert csak a családod tudta, hogy hülye vagy...

Az évtizedek során biztosan sok embernek segítettél a fogyásban, persze a kilók távozásával fordítottan arányosan a bankszámlád szépen meghízott. Ami nem baj és félre ne érts nem irigylem, csak időközben elfelejtetted, hogy ezekből az emberekből, kvázi fogyasztókból élsz és él a franchise szeletekre vágott update birodalom... 

Viszont egy olyan híres/hirhedt személy, aki folyamatosan reflektorfényben van nem kommunikálhat így embertársairól, pláne nem a Nőkről, akik rendszerint mindent félretesznek a Család érdekében. Az áldott állapot következménye időnként az, hogy amikor elkezdenek gömbölyödni, akkor nem mindannyian érzik jól magukat a tükör előtt, önbizalomhiányossá válnak és hiányolják a szerintük elvesztett szépségüket. Te meg még beléjük is rúgsz. Fasza gyerek vagy  

Egyébként ez is csak egy állapot, melynek időszakában ugyanolyan szépek, csak másként.

Segítek, hogy Te is értsd: áldozatot hoznak és így egy Babának adnak új életet. Mely a világ legcsodálatosabb dolga, ami csak megtörténhet az ember életében. Persze balfaszoknak súgni kell, hogy ezt megfelelően értelmezni és értékelni tudják. Valakinek még így sem megy...

Politikailag az a korrekt nyilatkozat, amit Tvrtko tett. Rövid, tömör, velős és mindenekelőtt roppant diplomatikus! 

Erre én képtelen vagyok. Emlékszem arra a Schobert Norbira, aki két szívműtét után sokszor remegő szájjal, szinte picsogva állt a képernyő elé és értetlenkedett, hogy sokan miért köszörülik a nyelvüket a Családján, amikor Ő rengeteg embernek segített. Na akkor tényleg sajnáltalak!

Nem értetted, hogy miért szekálják a feleségedet, hogy lófejű, miért dagadtazzák le a gyerekeidet és téged miért kezelnek lámaként...

Mert az vagy! Kölyökkoromban azt mondták senkit ne basztassunk a kinézetével (lehet, hogy nem mindenről tehet/esetleg csak részben), vagy bármi olyan dologgal, amire nincs 100%-os ráhatása. Úgy látszik neked ezt nem sikerült értelmezni és/vagy nem csak szimplán hülye vagy, de még a memóriád is rossz.

Akkor értetlenkedtél, most én teszem ezt:

Miért bántod a húgomat, az anyámat, a jövőbeli gyermekeink anyját, vagy épp bárkinek a hozzátartozóját???

Szerintem magad sem tudod. Nagyon elbasztad ezt a Facebook live-ot és kurvára túltoltad a bringát. Viszont remélem, hogy ilyen kommunikációt követően Réka döngő léptekkel megjelenik a konyhában és a szép lassan zötyögősre váló franchise hálózatban nyakatokon maradt, időközben keményre száradt (bár frissen sütve is az) update förmedvényekkel addig dobál, míg ki nem állsz a nyilvánosság elé és bocsánatot nem kérsz...

Bár a hibák felismeréséhez/ beismeréséhez de legfőképp a mea culpához férfinak kell lenni. Ahogy látom ahhoz viszont még hosszú és rögös út vezet...